La plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), juntament amb nombroses entitats socials i veïnals, ha celebrat una manifestació unitària per reclamar el tancament del Casal Tramuntana, un centre social situat al Camp de l’Arpa del Clot que s’inspira directament en el neofeixisme italià vinculat a la Casa Pound. 400 persones hi han participat de forma pacífica, malgrat que hi ha hagut dues detencions al final de la manifestació.

El casal Tramuntana va obrir les portes al gener i un dels seus impulsors és Alberto Sánchez, regidor de PxC a l’Hospitalet de Llobregat. L’existència del casal ha generat un gran neguit entre els veïns i les entitats temen que generi un augment de la violència feixista i racista a la zona. És per aquest motiu que han celebrat una manifestació, a la qual s‘han afegit 60 entitats del barri, i que porta el lema “No volem feixistes al Clot, a Barcelona ni enlloc! Tanquem el centre nazi”. El recorregut de la manifestació s’ha iniciat al mercat del Clot fins al mercat de la Sagrada Família, sense passar per davant del casal perquè els agents policials han blindat la zona. Malgrat això quan els manifestants han arribat fins al carrer de Mallorca, la zona més propera al casal, han cridat consignes antifeixistes.

Un portaveu del casal Tramuntana va explicar que el seu plantejament no és feixista, sinó “identitari” però el portaveu d’UCFR, David Karvala, creu que el casal “és una amenaça seriosa” ja que pot actuar com a focus per atraure feixistes de l’àrea metropolitana i captar joves que no tenen aquesta ideologia