MARC SANGÜESA, CC.OO "La complicitat del govern del PP amb Convergència i Unió arriba fins a fer de Catalunya el laboratori de proves de les mesures que després, parcialment, recull el govern. El govern de CiU i la senyora Rigau es comporten com verdaders hooligans." XAVIER MASSÓ, ASPEPC·SPS "En aquests moment el professorat de Catalunya serà dels més mal pagats de tota Espanya, el que més hores farà i el què més alumnes tindrà. Si això és invertir en ensenyament...aquí el què s'està fent és carregar-se la xarxa pública educativa."

Els sindicats de docents USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT han explicat que la vaga és una continuació del procés de mobilitzacions iniciat amb les primeres retallades de fa dos anys i que continuarà si el govern català no rectifica en unes polítiques que han qualificat d'”inútils i injustes per als mestres i els alumnes”.

Els sindicats també han convocat per al dia 10 de maig una jornada de lluita als centres escolars, amb xerrades, concentracions, tancades i assemblees amb els pares i mares d’alumnes.