El color, la salut, el perfum i la imatge general del roser és el que aquest jurat internacional, format per entesos de set països, té en compte. DANIÈLE GEFFROY, membre del jurat internacional del concurs "El color és muy importante. Como puede ver esta rosa tiene un perfume muy delicado y muy agradable y creo que este año es una de las rosas que va estar valorada por su perfume." Són varietats inèdites, creades per cultivadors professionals a partir de creuaments entre rosers. LLUÍS ABAD, secretari del Concurs Internacional de Roses Noves "Les roses que veiem en els jardins no són roses que es trobin a la naturalesa. Els viveristes de roses s'encarreguen de seleccionar-ne i de triar-ne les que millors qualitats tenen per després llançar-les al mercat com a novetats." Fa gairebé dos anys que els cultivadors les estan preparant per al certamen. Però el temps d'aquest mes d'abril els ha jugat una mala passada i 20 rosers no hi han pogut participar. PERE CABOT, president del jurat internacional del concurs "Com que ha fet més fresca i s'han donat unes condicions climàtiques no tan atemperades, el que ha passat és que se n'ha endarrerit molt l'afloració." Aquest cap de setmana tothom qui ho vulgui podrà apropar-se al Parc de Cervantes per formar part del jurat popular. Aquesta tarda coneixerem el veredicte del Jurat Internacional i diumenge, el del popular. Les roses guanyadores d'aquest certamen es plantaran aquí, amb les premiades dels últims 10 anys.

El concurs de roses no es limitarà només a l’exposició de varietats florals. També s’han programat demostracions gastronòmiques i d’art floral i actuacions musicals.

Durant el certamen, el Parc de Cervantes obrirà des de les 16.30 h fins les 20 h el divendres i entre les 10 h i les 20 h el cap de setmana.