Els responsables d'ECOM mai no havien vist una reducció de les aportacions públiques tan gran. Aquest any el Servei d'Ocupació disminuirà el pressupost en més d'un 50%. El motiu n'és la retallada que el Govern espanyol ha fet en polítiques d'ocupació i això ja esta tenint conseqüències per a les entitats. A ECOM hauran d'acomiadar prop de 50 treballadors i tancar tots els serveis d'integració laboral per a persones amb discapacitat distribuïts per tot el territori. ANTONIO GUILLÉN, president d'ECOM "Com sempre plou sobre mullat. Aquestes mesures perjudicaran encara més aquelles persones amb discapacitat amb més dificultats per poder integrar-se de nou al mercat laboral. No tenir xarxa vol dir que podem entrar en una situació de risc d'exclusió social de moltes d'aquestes persones." El 2011 més de 1.700 persones amb discapacitat es van adreçar als serveis d'ECOM per trobar feina. Una tasca molt difícil en aquests moments i que encara s'agreuja més en el cas de patir algun tipus de discapacitat. De fet, l'any passat les insercions d'aquest col·lectiu es van reduïr un 40%. ANTONIO GUILLÉN, president d'ECOM "No estem parlant d'un col·lectiu qualsevol. Estem parlant d'un col·lectiu que ja neix amb necessitats. Per tant, si aquestes necessitats no es poden cobrir, aquí hi haurà un retrocés de 20 anys per aquestes persones, que ja han fet un esforç." Des de la Federació esperen que les retallades no els suposin haver de tancar en un futur. Demanen a la Generalitat que actuï com a interlocutora amb el govern central per garantir la continuïtat de les entitats que treballen per a les persones amb discapacitat.

Després de més de 40 anys treballant per la integració social de les persones amb discapacitat física i la millora de la seva qualitat de vida, ECOM, moviment social que aplega 145 associacions de persones amb discapacitats físiques a Catalunya, es troba en perill de fallida tècnica com a conseqüència de les dràstiques retallades en polítiques d’ocupació que el Govern estatal planteja en el projecte de llei dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2012.

El paper de les entitats que treballen per la inserció laboral ha estat molt important per la inserció d’aquest col·lectiu a la societat i al món laboral. La paralització dels serveis tindria una repercussió directa en l’increment del risc d’exclusió social de persones amb discapacitats, que ja s’ha vist augmentat amb la crisi.