Generalitat i govern central hi estan d'acord: creuen que el dispositiu de seguretat de la cimera ha estat un èxit. I prova d'això, diuen, és que no s'hi han produït incidents. Però a partir d'aquí, poques coicidències més. Segons el Ministeri de l'Interior, tot ha funcionat bé gràcies al fet que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s'han encarregat de la segueretat dels edificis oficials. Així els Mossos s'han pogut centrar en la seguretat ciutadana. De fet, hauria estat el mateix conseller d'Interior qui els va demanar reforços. Però des del govern català no ho veuen així. MANEL PRAT, director de la Policia Manel Prat, director de la policia "Amb els efectius dels Mossos ja n'hi havia suficient" Tampoc no hi ha coincidències pel que fa als possibles riscos de la cimera. Els Mossos d'Esquadra diuen que ja feia dies que sabien que no hi hauria incidents durant la cimera. En canvi, des del Ministeri de l'Interior asseguren que ells tenien informes del Centre Nacional d'Inteligència en què se'ls advertia del aldarulls que hi podria haver. Això explica el desplegament important amb més de 2.000 agents vinguts de fora de Catalunya. IGNACIO ULLOA, secretari d'Estat de Seguretat "Cualquier cóctel molotov puede afectar a la prima de riesgo..." Aquesta mitjanit es tornarà a activar l'espai Schengen. I tot, després d'una setmana de controls a les fronteres pels ciutadans comunitaris. Durant aquest temps, s'ha denegat l'entrada al país a 56 persones. La majoria, diu la policia, amb antecedents policials. A més, s'ha detinguit 31 persones. Ara, un cop acabada la cimera, el gran dubte és saber quant ha costat tot això. Avui, des del Minitseri de l'Interior han tirat pilotes fora i no han volgut donar cap xifra. Diuen que ha costat més o menys el mateix que qualsevol altre dispositiu policial per un gran esdeveniment esportiu, com per exemple, un Barça-Madrid. El proper repte per als Mossos arribarà d'aquí a una setmana, amb les manifestacions del primer aniversari del 15-M. Des del Ministeri de l'Interior ja els han ofert la col·laboració de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. El govern català, però, ja ha dit que no caldrà.

Ulloa ha destacat “l’exemple de col·laboració i coordinació” entre els tres cossos policials i ha assegurat que la policia estatal va alliberar els Mossos d’algunes de les funcions que tenen i així que van poder dedicar-se a la seguretat ciutadana. Segons Ulloa, el desplegament preventiu va fer enrere els violents i aquesta pressió policial va traslladar les protestes del carrer a les xarxes socials.

A banda del desplegament a la ciutat, la suspensió de l’espai Schengen ha servit per detenir 31 persones a les fronteres i rebutjar l’entrada de 56 més al país, la majoria amb antecedents policials en altres països.