1.500 persones

, segons l’Ajuntament,han desafiat aquest divendres al vespre la pluja per concentrar-se davant de la delegació del Govern a Catalunya. Han estat convocats per entitats i partits polítics independentistes, que han volgut denunciar la decisió de la Junta Electoral Central, de vetar de la la candidatura de Junts per Catalunya a Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, a les eleccions europees.

L’acte ha tingut el suport de l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Junts per Catalunya, ERC i la CUP. El lema de la convocatòria és “Pels drets civils i polítics: prou manipulació electoral”. En aquest sentit, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat que “la vulneració és tan flagrant que fins i tot la Fiscalia s’hi ha posicionat”, i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha lamentat que “l’Estat està posant totes les seves eines repressores”. Una actuació “tant forçada”, ha dit, que ha fet que “ni entre ells es posin d’acord”.

La Fiscalia de Madrid a favor de Puigdemont, Ponsatí i Comín

Aquest divendres s’ha sumat una veu rellevant en contra de la decisió de la JEC, la de la fiscalia de Madrid.

Considera que la decisió de la junta vulnera el dret fonamental de sufragi passiu dels polítics catalans.  La fiscalia ha demanat a aquest jutjat que estimi el recurs de l’expresident i els exconsellers.