Amb escassa presència policial i traçant un recorregut inèdit en la història de les protestes a Barcelona, milers de manifestants han protestat contra el sistema polític i econòmic. Ha encapçalat la marxa una pancarta amb lema “Els pobles som la solució”.

La marxa ha transcorregut de manera pacífica i només s’han viscut alguns moments de tensió en passar per davant de la Borsa de Barcelona, fortament protegida amb tanques per tal d’evitar disturbis. Els organitzadors han demanat als manifestants que no s’hi aturessin, mentre se sentien els crits de “Que cremi la borsa no és delicte” o “Culpables, culpables”.


Un altre dels càntics que s’han pogut sentir al llarg del recorregut és “No estamos todos, falta Laura”, en referència a Laura Gómez, secretària de l’organització a Barcelona, detiguda pels fets de la vaga del 29 de març. Els tuits, també en parlen.

L’únic incident de la tarda ha tingut lloc a les 20.30 h del vespre, quan un agent de la Guàrdia Urbana ha resultat agredit per un manifestant a la plaça de Catalunya i ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra.

Els braçals ciutadans

Amb l’objectiu d’identificar-se com a ciutadans pacífics, alguns manifestants s’han posat un braçal amb el lema “No sóc policia. Ni tampoc persona violenta”. A més, com a novetat i per evitar aldarulls, unes 70 persones han vigilat la marxa com a mesura de seguretat.