La pressió veïnal i el malestar dels familiars de Josep Comas i Solà han fet efecte. L'Ajuntament ha reconsiderat la decisió d'enderrocar la Vil·la Urània. Ahir al matí els responsables del districte es van reunir amb els familiars de l'astrònom i els van assegurar que es respectarà la seva voluntat. Tot i així encara no està clar a què es destinarà aquest espai. JÚLIA SENRA, familiar de Josep Comas "El llegat és prou ampli. No ho hem de decidir nosaltres què s'hi farà, sinó que ho han de decidir els barcelonins. El regidor del districte, Joan Puigdollers, s'ha compromès a deixar entrar als familiars de l'astrònom a l'edifici amb un tècnic per inspeccionar l'estat en què es troba la torre. A més, assegura que l'Ajuntament vol dissenyar, al més aviat millor, un full de ruta per començar a treballar en el futur de la Vil·la Urània. JÚLIA SENRA, familiar de Josep Comas "Ens han dit que volen fer un consell de barri d'emergència, com a molt tard el mes de juny. Ens han dit que això és una prioritat pel barri. De moment, mentre es decideix què es farà amb l'espai, l'Ajuntament es farà càrrec del manteniment de la finca i de tot el jardí. El pla inicial de l'Ajuntament preveia construir un equipament pel barri en l'espai que ocupa la Vil·la Urània i l'edifici del costat. En aquest cas no hi ha hagut oposició veïnal i dilluns es començarà a enderrocar aquesta finca.

Els familiars es van reunir divendres amb els responsables del districte i els van informar que la finca no aniria a terra. Aquest acord entre les parts arriba després que dilluns s’aturés l’enderrocament de la Vil·la per la pressió dels veïns del barri del Farró i també pel malestar dels familiars, ja que s’incomplia la voluntat de l’astrònom.

El pla inicial de l’Ajuntament preveia enderrocar els dos edificis i construir-hi un equipament per al barri, que en un principi havia de ser un centre cívic. Finalment, Vil·la Urània se salvarà, però sí que es tirarà endavant és l’enderroc de l’edifici del costat, el del número 31.

Ara caldrà esperar el pla que vol presentar l’Ajuntament, en què ha de detallar la finalitat del recinte i les obres que s’hi faran. Segons una familiar de Josep Comas, el consistori assegura que celebrarà “un consell de barri d’emergència” per decidir el futur de la finca. De moment, el regidor del districte s’ha compromès a deixar entrar els familiars de Comas i Solà a l’edifici amb un tècnic per inspeccionar l’estat de la torre.