A rotllana de gent que aquest divendres al vespre ha iniciat l’assemblea a la plaça de Catalunya hi havia des de joves que fa un any van acampar a la plaça fins a “iaioflautes” i persones que es mobilitzen contra les participacions preferents de bancs i caixes. Una de les primeres decisions ha estat que, durant els propers quatre dies, cada vespre a les 21 h hi haurà assemblea, tal com es feia fa un any amb la plaça de Catalunya ocupada per l’acampada. Però a la d’aquest divendres tot just han assistit algunes desenes de persones.

A quarts de 10 de la nit, l’assemblea s’ha dissolt i els assistents s’han emplaçat a seguir treballant-hi demà. Alguns s’han instal·lat al centre de la plaça i la gespa que l’envolta, amb la idea de passar-hi la nit o almenys algunes hores.

Durant aquests quatre dies hi ha convocades al centre i a tots els barris de la ciutat tota mena d’accions de protesta contra la situació política i econòmica actual. Es preveu que la més multitudinària serà la manifestació de demà, que es fa coincidint amb la convocatòria en moltes ciutats arreu del món. A Barcelona, la marxa arrencarà de la plaça de Catalunya per arribar fins a la Diagonal pel carrer de Balmes i després tornarà a baixar pel passeig de Gràcia. Les reivindicacions s’estructuren al voltant de cinc grans eixos: la defensa d’una educació i una sanitat de qualitat, el dret a un habitatge digne, la lluita contra la precarietat laboral i ni un euro més de diners públics per als bancs.