Tenen fibrosi quística i hipertensió pulmonar, patologies respiratòries minoritàries que afecten especialment els nens. Però avui la malaltia, ha quedat en un segon pla. AINA: "Hemos venido a apadrinar una tortuga" EDUARDO: "Que está malita de los pulmones" Aquesta és la tortuga babaua que han apadrinat. Es diu Juna, i va quedar atrapada a les xarxes d'un pescador. L'accident li va provocar lesions pulmonars, per això s'està recuperant al CRAM. Igual que ella, aquests nens estan malalts i esperen millorar. Això, però, no els impedeix gaudir de dies a l'aire lliure com el d'avui. BEATRIZ LARA pneumòloga: "Es muy importante para nosotros la integración de la enfermedad respiratoria crónica en la vida cotidiana. Evitar la estigmatización social que pueden sufrir los enfermos respiratorios crónicos por el hecho de tener esta enfermedad que puede resultar muy limitante" La Fundació CRAM i la Societat Espanyola de Neumologia i Cirurgia Toràcica han signat un conveni de col·laboració per promoure valors com la protecció del medi ambient i la no discriminació. Gràcies a l'acord, infants amb "El grup de nens i nenes que avui han vingut per apadrinar aquesta tortuga, tornaran el dia que estigui curada i li dónin l'alta per alliberar-la al mar. Us ho ha explicat des del Prat de Llobregat, Rocío Romero".

El  conveni entre SEPAR i CRAM s’ha fet visible en una jornada al Centre de Recuperació d’Animals Marins de la Fundació CRAM on un grup de nens i nenes amb problemes respiratoris han apadrinat una tortuga. També han pogut gaudir d’una Aula Respira sobre contaminació i estalvi energètic organitzada per SEPAR i una activitat educativa sobre espècies marines amenaçades organitzada per CRAM.

Els nens i nenes que han participat en aquesta activitat pateixen fibrosi quística i hipertensió pulmonar. Es tracta de malalties respiratòries minoritàries i sense tractament definitiu que afecten especialment els nens. La jornada, doncs, ha contribuït a que aquests infants gaudeixin d’una activitat diferent a l’aire lliure i relacionada amb la natura.