Tranquil·litat al vestíbul i a les andanes. TERESA VILALTA, passatger "Jo ahir no vaig agafar-lo, només avui, i no he tingut cap problema ni he vist res." El trens han circulat amb puntualitat i no s'han repetit, per tant, els problemes d'ahir. LLUÍS CABRERA, passatger "Avui ha anat millor. He anat a l'estació i passa un tren cada deu minuts que pel matí és un entrebanc, però com a mínin passa algun tren." Una normalitat que s'explica perquè avui les protestes s'han traslladat a la seu central dels ferrocarrils. Aquí els treballadors han expressat el malestar per les declaracions fetes ahir pel president de l'empresa, Enric Ticó, que va anunciar que actuarà per la via penal i administrativa contra els piquets que van impedir el compliment dels serveis mínims. El personal dels ferrocarrils ha traslladat la mobilització a l'estació de Sarrià i finalment a la via Augusta, on han tallat el trànsit durant més de 10 minuts. Després han retornat a la seu, on el Comitè d'Empresa ha entregat al president una carta en què li exigeixen que dimiteixi. XAVIER VALVERDE, president dle Comitè d'Empresa dels FGC "Hem presentat una petició de dimissió al president dels ferrocarrils, que ens ha atès. Amb el que va passar ahir, com va anar l'inici de la vaga, em fa pensar que no serà fàcil trobar una solució, però la voluntat existirà." El comitè confia que les negociacions es reobriran durant la setmana que ve tot i que de moment no hi ha cap data fixada al calendari. Les properes convocatòries de vaga per al mes de maig i juny continuen en peu i no descarten noves mobilitzacions que farien coincidir amb el congrés de cardiologia o les proves de la selectivitat.

Aquest divendres, l’empresa dels FGC hi ha reforçat la vigilància per evitar que s’hi produeixin boicots per part dels piquets com va passar ahir. Els serveis mínims s’han complert amb normalitat aquest divendres, després que dijous es produïssin diversos incidents. Els serveis mínims han estat del 50% a les hores punta, entre les 06.30 i les 09.30 i entre les 16.00 i les 20.00.

A l’estació de la via Augusta, un centenar de treballadors s’han concentrat davant la seu de la companyia, al carrer de Vergós, convocats pel Comitè d’Empresa, i han protagonitzat una protesta sorollosa fent sonar xiulets i sirenes.  A les 9.30 h, un centenar de treballadors han tallat el trànsit, de forma intermitent, a la via Augusta a l’altura de Pau Alcover. Una hora més tard, els treballadors han tornat a la seu dels FCG on sis agents dels Mossos d’Esquadra custodiaven l’edifici.

El Comitè d’Empresa ha fet entrega al president dels ferrocarrils, Enric Ticó, d’una carta en què n’exigeixen que dimiteixi per l’anunci que va fer ahir de que l’empresa actuarà per la via penal i administrativa contra els piquets que van impedir el compliment dels serveis mínims. Unes declaracions que han generat molt malestar entre els treballadors i per això el president del Comitè d’Empresa, Xavier Valverde, ha fet un “crida a la calma”, per evitar que no es repeteixin els incidents d’ahir.

Els serveis mínims decretats per la Generalitat preveuen el funcionament dels trens al 50% durant les hores punta (entre les 6.30 h i les 9.30 h i entre les 16 h i les 20 h). La resta del dia, les estacions estaran tancades.

Les dues aturades d’aquesta setmana són les primeres de les vuit jornades de vaga convocades pels treballadors dels FGC per protestar contra les retallades de sous. Reclamen a l’empresa que engegi mesures perquè els empleats puguin recuperar el poder adquisitiu que han anat perdent en els diferents ajustos. Si no avancen les negociacions del conveni, les properes aturades estan convocades per als dies 24, 25 i 26 de maig i el 12, 13 i 14 de juny.