Aquest matí s’han celebrat assemblees en diferents barris de la ciutat. Un exemple és la que ha tingut lloc a la plaça de Sant Vicenç, a Sarrià-Sant Gervasi, on han participat una prop d’un centenar de persones.

A la plaça de Catalunya, des de mig matí s’han començat a instal·lar les primeres taules informatives. A més, s’ha preparat la pancarta que encapçalarà la manifestació amb el lema “Els pobles som la solució. Tornem a les places”, una frase consensuada per les diferents assemblees al llarg dels últims dies.

La manifestació

Com a novetat i per garantir que no hi hagi aldarulls, en la protesta d’enguany s’hi han previst mesures de seguretat. Durant el recorregut, una setantena de persones, anomenades moderadors, vigilaran la marxa. A més, es proposa que els ciutadans portin braçals que els identifiquin com a ciutadans pacífics, amb el lema “No sóc policia. Ni tampoc persona violenta”. A més, els convocants demanen que els ciutadans que viuen prop del recorregut per on passa la manifestació, obrin la xarxa Wi-Fi perquè es pugui utilitzar per informar.

A partir d’aquest vespre, a la plaça de Catalunya s’hi instal·larà una assemblea permanent durant quatre dies per reflexionar sobre el futur del moviment amb activitats, tallers, debats i conferències. L’objectiu és trobar una alternativa a l’actual sistema econòmic i polític. Demanen que s’acabi amb la precarització del treball, amb les ajudes públiques als bancs i que es garanteixi una sanitat pública i de qualitat. Les reivindicacions s’estructuren al voltant de cinc grans eixos: la defensa d’una educació i una sanitat de qualitat, el dret a un habitatge digne, la lluita contra la precarietat laboral i ni un euro més de diners públics per als bancs.