Els Mossos d’Esquadra han avisat d’intervencions imminents per tal de dissoldre els concentrats davant la Prefectura Superior de Policia. Alguns manifestants, però, s’han mantingut al davant de la prefectura, després que el gruix de concentrats hagués marxat -alguns cap al Parlament-. Acte seguit, els Mossos han carregat per dispersar els que hi quedaven, malgrat que els CDR havien desconvocat la concentració. La policia ha disparat els manifestants amb salves i ha perseguit els que quedaven per buidar la via Laietana. L’actuació policial ha donat lloc a corredisses i barricades. En alguns moments els agents han hagut d’apartar tanques col·locades al terra per permetre el pas dels furgons.

No és l’únic punt on hi ha hagut càrregues policials. Al punt final de la manifestació els agents han desallotjat el Parlament després que alguns manifestants intentessin entrar a l’edifici. En total, han resultat ferits una trentena d’agents.

Prèviament l’ANC havia fet una crida a deixar aquest punt i tornar al recorregut original de la manifestació.

Recorregut alternatiu

Els manifestants convocats per la manifestació en record de l’1 d’octubre han desbordat el recorregut previst. La marxa començava a la plaça de Catalunya i arribava fins al Parlament. Alguns manifestants han anat omplint diversos carrers del centre de la ciutat, entre els quals la via Laietana. Des d’abans de les vuit del vespre, milers de persones omplien la via, concentrades just davant de la Prefectura Superior de Policia, entre l’edifici i la plaça de Catalunya.

Durant la tarda, alguns manifestants concentrats davant la seu de la Policia Nacional han llançat objectes com pirotècnia, ampolles, llaunes o farina contra els agents dels Mossos d’Esquadra que custodien l’edifici. Les tanques han separat els manifestants dels agents situats a la comissaria.