Un any després de l’U d’Octubre el tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania i Transparència, Jaume Asens, creu que el fets han donat la raó als comuns i “ERC està fent autocrítica”. En una entrevista al ‘bàsics’, Asens apunta també que l’independentisme està ara més dividit que fa un any. Explica que ara “molta gent és conscient de quins són els límits” i critica que “hi ha molts independentistes que estan en un cert independentisme màgic” i no volen afrontar el debat sobre si es pot aplicar el mandat de l’1-O.

Barcelona ha de tenir una plaça de l’U d’Octubre?

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha reclamat a l’alcaldessa, Ada Colau, que dediqui un espai a l’U d’Octubre i ha fet revifar el debat sobre si Barcelona, com a capital del país, hauria de seguir els passos d’altres ciutats com Girona. Asens li ha respost a través de Twitter.

Al ‘bàsics’, Asens ha recordat que l’Ajuntament s’ha personat a les causes obertes per l’1 d’octubre per intentar evitar que “un episodi de violència massiva que va crear una ferida molt gran” quedi impune.

Sobre la possibilitat de dedicar una plaça a l’1-O, ha argumentat que “un any és poc per pair el que significa”. Asens, a més, no vol triar entre el fets de fa un any i el moviment 15-M.

Els lectors que ho vulguin poden opinar sobre la petició del conseller en aquesta enquesta al Twitter del ‘bàsics’.