Periodista de Telemadrid increpat durant una connexió en directe

Almenys tres periodistes han estat increpats aquest dilluns mentre cobrien els actes reivindicatius del primer aniversari de l’1-O. El Col·legi de Periodistes ha condemnat les accions i en un missatge a Twitter ha afirmat que “n’estem farts”. L’entitat ha reclamat que la ciutadania respecti la feina dels professionals de la informació i hi afegeix: “La independència periodística no pot estar amenaçada per cap coacció ni agressió”.

A la ciutat de Barcelona n’han resultat afectats almenys professionals de Telecinco i Telemadrid. En una piulada a Twitter, el periodista Marc Calderó ha reclamat que no es normalitzin aquestes actituds, tot i que ha afirmat, també, que els que intenten “boicotejar la nostra feina” són una minoria. Diversos manifestants l’han envoltat al crit de “Premsa espanyola manipuladora” i li han impedit fer la seva feina.

En el cas de Telemadrid, el redactor ha hagut d’interrompre la connexió en directe després que diversos manifestants li tiressin un pot de fum i li enganxessin un adhesiu a la camisa.

La reportera de Televisió Espanyola ha estat increpada a Girona. La periodista Judith Huerta ha hagut de fer una connexió en directe mentre diversos manifestants cridaven al seu voltant “Premsa espanyola manipuladora”. Al llarg de la connexió se li han anat acostant fins a posar-li banderes estelades a tocar, una de les quals arriba a tapar-li la cara. També han tapat l’objectiu de la càmera.