A partir d’aquest 21 de juny els locals d’oci nocturn, música i discoteques podran tornar a obrir aquesta nit després de més d’un any de tancament. Tot i això, molts s’esperaran a la revetlla de Sant Joan o que es relaxin les mesures per fer-ho en unes condicions més favorables.

Des de FECASARM han rebut les condicions de reobertura amb escepticisme i lamenten la imposició d’algunes mesures, especialment la del manteniment de les distàncies entre grups bombolla. “Un 10 % no obrirà fins que es flexibilitzin les restriccions”, assegura Joaquim Boadas, secretari general FECASARM. “Un 20 % obrirà avui, aquells que estan en zones turístiques o que tenen doble llicència i allarguen el seu horari”.

Entre el 80 i el 90 % dels locals aixecaran per primer cop la persiana la revetlla de Sant Joan, una de les dates clau per al sector. Amb tot, esperen que durant l’estiu es recuperi progressivament la normalitat: “Esperem que el 5 de juliol les mesures canviïn i que això faci que ja puguem preveure un escenari diferent, on els locals ja siguin més rendibles”, ha afegit.

Les sales de concerts són encara més pessimistes. Asseguren que la immensa majoria no aixecarà la persiana encara i esperen que es rectifiqui el decret en les properes hores perquè les mesures siguin més assumibles per alguns locals: “És inviable tenir un espai pensat per tenir la gent dreta i posar petits espais perimetrats perquè la gent balli i que siguin bombolles”, afirma Carmen Zapata, presidenta de l’ASACC.

De fet, temen que en aquestes condicions les festes il·legals i les botellades continuïn sent més atractives que l’oferta legal d’oci nocturn: “A Sant Joan confiem que algú tindrà una mica de seny i garantirà que els espais segurs a les sales són millors que tenir tota la ciutat plena de botellades”.

Una de les sales que esperarà que les mesures es relaxin és Luz de Gas, que de moment no veu rendible posar-se en marxa. “Perdent el mateix o una mica més que estant tancat obriria, però perdrem molt més, així que en 15 dies ens veuríem obligats a tancar. Més val aguantar una mica i obrir amb garanties d’aquí a un o dos mesos”, declara Fede Sardà, director Luz de Gas.

La Jamboree sí que obrirà

La sales Jamboree i Tarantos, a la plaça Reial, seran de les poques que sí que obriran a partir de la mitjanit. El grup Mas i Mas ha adequat els espais a les restriccions i esperen que aquest sigui el punt de partida per encetar el camí cap a la recuperació econòmica.