Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous passat un home de 23 anys com a presumpte autor d’un delicte de maltractament en l’àmbit de la llar, amenaces i trencament de condemna envers la seva exparella a qui va retenir contra la seva voluntat al seu domicili, la va agredir i la va amenaçar de mort. La víctima prèviament havia interposat quatre denúncies contra ell, per fets similars.

El detingut havia amenaçat de mort la seva exparella

L’advocada de la víctima va alertar als Mossos que el detingut, que tenia vigent una ordre d’allunyament, havia contactat amb la víctima per quedar amb ella. Volia veure-la sota excusa de retornar-li un telèfon i la va amenaçar de matar-la si avisava a la policia.

Com a conseqüència, es va alertar el Grup d’Atenció a la Víctima (GAV), que en feia seguiment, i es va establir un dispositiu d’agents no uniformats per localitzar-lo, ja que es va donar fiabilitat a les amenaces de mort. Hores més tard, la mateixa advocada va informar que l’arrestat li havia manifestat per telèfon que ja era amb la víctima, que portava una navalla i que no dubtaria de matar-la si no es retirava la denúncia interposada contra ell.

Nou antecedents relacionats amb violència masclista

Davant aquest situació, en la qual existia un perill clar per a la vida de la noia, es van activar agents de l’ARRO, que van fer una entrada al domicili on es trobava retinguda, van assegurar la integritat de la víctima i van detenir l’agressor.

El detingut, a qui consten 13 antecedents, nou dels quals relacionats amb violència masclista, va passar a disposició judicial el passat 19 de juny i el jutge en va decretar l’ingrés a presó.