BELÉN TASCÓN portaveu de la FaPaC i la XEI "Ha arribat el moment que les famíles deroguem la llei amb l'acció. Aquest abril i maig fem una crida a les famílies perquè exerceixin el seu dret d'objecció de consciència a la LOMCE no portant els seus fills i filles a les escola per evitar que els nenes facin les proves de 3er i 6è de primària. // Hi ha direccions que han informat a les famílies que des del Departament els ha arribat aquesta consigna, que tots els alumnes han de fer les proves."

La concentració, que ha arrencat al centre, s’ha traslladat posteriorment a la plaça de Bacardí, a Horta. L’objectiu, el mateix: rebutjar les proves d’avaluació diagnòstica que avui comencen a fer els alumnes de tercer de primària de tota la ciutat. Fins ara aquest examen, que pretén conèixer el nivell de competències lingüístiques i matemàtiques de cada escola, es feia a quart, però la nova llei d’educació estatal, la LOMCE, l’ha avançada a tercer. Les famílies de l’Escola del Torrent Can Carabassa no hi estan d’acord perquè són proves estandarditzades, iguals per a totes les escoles, i creuen que això és un perjudici per als centres inclusius que respecten el desenvolupament de cada alumne. També critiquen que aquestes proves són llargues, ja que duren diversos dies, i creuen que això pot produir situacions d’angoixa i estrès als nens.

Des de la FaPaC i la Xarxa d’Escoles Insubmises han tornat a fer una crida perquè els pares no portin a l’escola els fills el dia que tinguin la prova. També lamenten que el Departament d’Ensenyament no fa prou per plantar-se davant la nova llei d’educació estatal, la LOMCE, perquè ha donat consignes perquè tots els alumnes acabin fent les proves.