PEP PUIG, secretari de l'Associació Dia de la Terra "El dia de la terra va començar als Estats Units cap a l'any 90 i es fa el dia 22 d'abril. Com que a nosaltres ens queda entre setmana, aquí es fa el cap de setmana abans o el cap de setmana després. L'objectiu bàsic de la fira és posar en contacte la ciutadania amb dotzenes o centenars d'iniciatives del nostre país que intenten fer les coses de manera respectuosa amb la natura, la mare terra i els ecosistemes naturals". JAUME AUDET "La mostra és de productes artesans. Nosaltres portem un producte de qualitat i de molts anys d'elaboració i tradició a la meva comarca i és un producte molt digne per a estar aquí". EUGÈNIA PLENAFETA "Com a fira de la terra, a la terra també hi ha animals. Dins dels animals s'hi troben els animals maltractats o abandonats i aquí és quan entrem nosaltres. És el segon any que venim. és un lloc cèntric i volem donar a conèixer la nostra feina. Nosaltres fa 15 anys que funcionem com a protectora de cavalls". CARLOS BAÑOS "He passat perquè venia de pas. Estava donant una volta per la Barceloneta i he vingut a veure si trobava alguna cosa d'interès. Acostumo a comprar coses ecològiques; no tot però el que puc ho intento comprar". YOL MARQUÈS "Acostumo a fer-ho sempre que puc, el que passa que de vegades no pots pel tema del preu. Jo he vingut concretament a fer una sortida fotogràfica i m'he trobat amb la fira de la terra, però ja he vingut altres anys i m'agrada molt".

Els organitzadors de la Fira per la Terra han anomenat Mercat de la Terra la part que s’ubica al passeig de Lluís Companys, on més de 200 artesans venen els productes de l’agricultura local, ecològica i de proximitat, també anomenada de quilòmetre zero. També s’hi fan activitats gràcies a Slow Food Barcelona i Ecomercats de l’Empordà. I al Mercat dels Artesans n’hi ha que fan demostracions en viu d’antics oficis.

Més avall, dins del Parc de la Ciutadella, hi ha les parades de més de 100 associacions solidàries o ONG. Tot plegat tornarà a funcionar aquest diumenge entre les 11 i les 19 hores.