Aquesta papallona és una Pieris Brasicae, més coneguda com la papallona de la col. Es pot veure fàcilment en entorns urbans. Avui l'observen un grup de persones que, acompanyats d'un expert, l'identifiquen per saber-ne més. MIQUEL ÀNGEL GIMÉNEZ, biòleg "Es caracteritza perquè és blanqueta i té les taques aquestes negres a la punta de l'ala i aquest punt negre ens indica que és un mascle, aquesta és una de les papallones causants d'algunes plagues de cultius, s'alimenta de crucíferes." A Barcelona es poden trobar una trentena d'espècies diferents de papallones. A través d'activitats com aquestes els participants poden no només conèixer, la teoria dels manuals, sinó veure exemplars lliures que viuen a la seva ciutat. És el Bioblitz, una proposta de l'Institut Botànic de Barcelona. L'objectiu és donar a conèixer i divulgar la flora i fauna locals. DACHA ATIENZA, cap de l'àrea científica del Museu de Ciències Naturals: "Els ciutadans siguin els que creen aquestes llistes de biodiversitat. Ho fan en col•laboració amb els especialistes que són els que els ajuden a identificar-los." "Identificar les papallones, conèixer estratègies per si un dia volem anar nosaltres, buscar a la pàgina que ens han comentat, el cens de les papallones que hi ha dins d'una zona." "En mi clase estamos trabajando las papallones y tipos y como es reprodueixen." Prop d'un miler de persones han participat en els tallers de la setena edició del Bioblitz. Alguns d'ells, no han dubtat a demostrar la seva passió per aquests insectes de colors.

Un grup de 15 persones, acompanyades d’un expert, busquen papallones a la falda de Montjuïc. Van armats amb un caçapapallones i, quan veuen un exemplar, l’atrapen, l’observen, l’identifiquen amb l’ajuda d’un manual i finalment el deixen lliure perquè torni a volar per aquest espai verd de Barcelona. És un dels itineraris biològics que proposa el Museu de Ciències Naturals amb el programa d’activitats Bioblitzbcn.

L’objectiu és divulgar la flora i fauna de la ciutat i que siguin els mateixos ciutadans els que elaborin un catàleg amb les espècies que troben. És la setena edició del Bioblitzbcn i els organitzadors calculen que hi han participat un miler de persones des de divendres i fins avui.