El dinamisme atmosfèric habitual del mes d’abril fa que, pràcticament cada any, hàgim d’estar especialment pendents dels mapes fins a darrera hora per tal d’afinar el pronòstic del dia de Sant Jordi. Enguany tampoc no en serà una excepció. Els models meteorològics, de moment, apunten que el temps estable dels primers dies de la setmana donarà pas a tardes més mogudes a partir de dimecres, amb xàfecs cap al prelitoral i el nord sobretot de cara a dijous.

Sant Jordi sembla que serà un dia variable, amb risc de ruixats i tempestes a partir de la tarda a força comarques de l’interior i el nord del país. A Barcelona s’entreveu que el matí podria ser força estable, amb presència de grans clarianes i estones de sol, però la tarda ens podria portar major presència de nuvolades. Els mapes actuals deixen la capital catalana al marge de les precipitacions, però aquest és un extrem que encara no es pot descartar. En tot cas, els xàfecs serien força més probables cap al prelitoral i el nord de la regió metropolitana.

La temperatura es mourà des dels 14 ºC de primeres hores de la jornda fins als 20 ºC del migdia. El vent bufarà feble i no suposarà cap obstacle afegit als paradistes.

L‘estadística és relativament optimista per a aquesta jornada, si més no si mirem el temps que ha fet els darrers 20 anys: des de 1996 només ha arribat a ploure de forma apreciable en tres diades de Sant Jordi a la ciutat. L’any que més es van remullar les parades de llibres i roses va ser el 2004, quan es van recollir 5,3 litres a l’Observatori Fabra. El 2001 en van acumular 1,7 litres per metre quadrat, i l’any 1999, 1,2.

La recomanació és clara: seguir dia a dia les actualitzacions del pronòstic, tot i que convé tenir present que fins a mitjan setmana el pronòstic no serà encara prou fiable.