El districte de l’Eixample ultima els detalls per disposar d’un nou espai d’entitats. El juny del 2018, l’Ajuntament va comprar el bloc, que té 11 apartaments, per destinar-lo a habitatge social i així donar resposta a l’elevada demanda d’habitatge a preu assequible que té la ciutat. El districte va demanar que s’adquirís també el local per destinar-lo a les entitats de la Dreta de l’Eixample.

El consistori va destinar dos milions d’euros a comprar la finca a la societat financera Buildingcenter i a la rehabilitació necessària per complir els requisits que ha de reunir com a servei públic d’habitatge.

El local haurà de ser compartit

El conseller tècnic de l’Eixample, Jordi Matas, explica que el local no arriba als 80 m2, però tot i ser petit farà servei perquè fins ara no hi havia cap espai d’aquestes característiques a l’Eixample. Per això, afegeix, està obert a totes les entitats que el vulguin fer servir. CorEixample volia disposar d’un despatx propi però finalment no serà possible perquè tots els metres s’han de compartir.

La gestió dels baixos serà veïnal

De moment ja s’hi han interessat tres entitats: l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample, CorEixample i el Casal de Joves Dreixa. El local és al centre neuràlgic del barri, al costat del Mercat de la Concepció i del futur eix verd del carrer de Girona, on es fa la festa major. Justament per aquesta centralitat, Matas afegeix que ha estat concebut perquè qualsevol entitat del barri, d’acord amb les entitats gestores, pugui utilitzar-lo puntualment per a les seves activitats.

La inauguració, per al juny del 2020

Es preveu que a finals d’aquest any o principis del 2020 puguin començar les obres d’adequació de l’espai. La intenció és tenir el local a punt per a la Festa Major de la Dreta de l’Eixample de l’any que ve.