Quan el districte de l’Eixample va decidir comprar la finca d’Aragó, 317, va decidir destinar la planta baixa a entitats i la resta, a habitatge social. Tant l’associació de veïns, que tenia un petit magatzem al Centre Cívic Casa Elizalde, com CorEixample es van implicar en el disseny del nou espai.

Des del primer moment CorEixample pensava que hi tindria un petit despatx i així sortia en els plànols però en l’últim disseny s’han ampliat la sala d’actes i altres espais comuns i s’ha eliminat l’oficina. Per ells, compartir les zones comunes és un enriquiment, però no veuen bé prescindir de l’àrea de treball específica.

Han desaparegut del plànol a l’últim moment

Xavier Llobet, president de CorEixample, diu que en els primers plànols del novembre passat es reservava un petit espai per a ells, atenent que hi treballen tres persones i, de vegades, una quarta. Però quan ja estava tot aprovat, afegeix, es van trobar que l’últim disseny només inclou zones comunitàries i uns armariets per a cada entitat. L’associació assegura que necessita un despatx, per petit que sigui, i estar a la vista.

Volen tenir més visibilitat des del carrer

Llobet explica que el lloc on estan actualment està amagat i ells voldrien sortir al carrer, que és on està el comerç. L’oficina actual es troba en un interior del carrer del Consell de Cent, per la qual cosa no descarten buscar un despatx que estigui situat a peu de carrer. El districte de l’Eixample els ha dit que els subvencionaria una part del lloguer però, tot i això, estan decebuts perquè es van il·lusionar d’anar a Aragó, 317, i tot plegat ha quedat en no res.