La Federació d’Assocacions de Veïns de Barcelona (FAVB) vol que en el debat electoral que organitza conjuntament amb betevé es parli de seguretat “sense donar espai a la demagògia”. El vicepresident de l’entitat, Albert Recio, espera que els candidats tinguin una visió àmplia i sense caure en solucions simplistes: “Hi ha hagut un repunt de denúncies i fets delictius, i el problema s’ha d’abordar, però s’ha de fer lluny de les tensions emocionals“.

Per Lourdes Ponce, que presideix l’Associació de Veïns de la Prosperitat i ha integrat el moviment Xarxa 9 Barris Acull en favor de la integració de la nova mesquita del carrer del Japó, cal posar al centre de la discussió la convivència perquè considera que “el debat de la seguretat és fals”. Ponce Considera que, parlant de seguretat, es pot córrer el risc d’estigmatitzar col·lectius i zones de Barcelona i creu que això “pot ser perillós”.

Policia, sí; mediació, també

La FAVB considera que cal afrontar el repunt dels fets delictius a la ciutat que constaten les dades, però sempre tenint en compte que “sovint s’hi barregen problemes de convivència”. Recio assegura que la policia és necessària, però no en tots els contextos: “El garrot no ho soluciona tot, i cal apostar per la mediació i figures com la dels agents cívics”.