Els veïns fa anys que reclamen millores de mobilitat i àrea verda al barri de la Font d’en Fargues, situat a Horta-Guinardó. Fins i tot tenen un estudi que corrobora les dificultats per trobar pàrquing a la zona. Segons les dades dels veïns, al barri hi ha un 20% més de cotxes que a la mitjana de la ciutat i l’aparcament hi escasseja. Expliquen que els motius són diversos. L’orografia és complicada, hi viu gent gran i consideren que el transport públic és insuficient. També asseguren que els barris del voltant tenen àrea verda i això ocasiona que vinguin més cotxes a aparcar al seu.

La Font d’en Fargues, sense àrea verda

Els representants veïnals de la Font d’en Fargues demanen als partits polítics que es comprometin a posar solucions als problemes d’aparcament que hi ha al barri en el proper mandat municipal. Proposen, a més, millores en la mobilitat a peu perquè, consideren, això també pot ajudar a solucionar el problema.

Aparcar al carrer és tot un repte

Segons expliquen els veïns, cada cop és més complicat trobar pàrquing ja que el barri està envoltat d’altres zones amb àrees verdes i acull la consegüent pujada de cotxes dels barris de l’entorn. Hi ha, però, més motius. Asseguren que els edificis no disposen d’aparcament al subsol i que l’orografia complicada fa que hi hagi fins a un 20 % més de cotxes que a la resta de la ciutat. Adverteixen que la manca de transport públic no hi ajuda. És un barri de 9.000 habitants on no hi ha cap estació de metro i només hi passa una línia d’autobús a banda del Bus del Barri.

Un ascensor inclinat, una altra demanda

Al marge de l’àrea verda, també reclamen mesures com la construcció d’un ascensor inclinat al carrer de Llobet i Valldosera per facilitar la mobilitat de la zona. De fet, és en aquesta part alta del barri on l’Ajuntament havia projectat un aparcament. De moment, el projecte no es durà a terme durant aquest mandat i els representats veïnals demanen als partits que es comprometin a abordar les problemàtiques d’aparcament i mobilitat a la Font d’en Fargues en el proper.