L’Assemblea de Diversitat Funcional s’ha concentrat a la plaça de Voluntaris Olímpics per denunciar la falta de conscienciació de TMB respecte a les persones que viatgen amb cadira de rodes en transport públic. Ho fan després que dues persones hagin tingut un incident en un bus. Denuncien que l’Administració no fa prou perquè la situació millori. TMB, però, assegura que la xarxa de busos és 100 % accessible.

Dos incidents en una setmana

La Rosa Maria va tenir un incident mentre viatjava en el bus v27 a la plaça dels Voluntaris Olímpics. En un revolt, la seva cadira es va desestabilitzar i va caure. Segons el seu testimoni, la porta de l’autobús es va obrir i va quedar amb mig cos fora del vehicle. La caiguda li va provocar una cremada al braç i diversos cops al cap. Des de Transports Metropolitans de Barcelona asseguren que l’usuària afectada no duia el cinturó de seguretat col·locat a la cadira de rodes. 

Des de l’Assemblea de Diversitat Funcional denuncien un altre incident relacionat amb les persones que van amb cadira de rodes. Mentre l’usuari en qüestió accedia a l’autobús, la rampa es va retirar abans d’hora i això va fer que caigués a terra. En aquest incident, TMB sí que se’n fa responsable perquè va ser un error del conductor.

En la protesta, convocada per l’assemblea, s’ha llegit un manifest per demanar més conscienciació i denunciar els incidents. Asseguren que ”tenen por” de viatjar en transport públic. També s’ha fet una volta per la plaça com a acció de protesta.