Whatsapp

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) tornarà a activar en fase pilot la línia de WhatsApp per atendre a víctimes per LGTBI-fòbia. Ho farà del 20 al 21 de setembre, coincidint amb l’inici de les festes de la Mercè i com a novetat respecte a la primera prova pilot que es va fer a l’agost, aquesta vegada s’activarà en horari nocturn.

La línia (699 901 651) funcionarà des de la nit del divendres 20 de setembre fins a les 3 de la matinada de l’endemà. Ho ha anunciat el president de l’OCH Eugeni Rodríguez, que ha detallat que la línia comptarà amb un psicòleg i un advocat en temps real en un context d’oci nocturn “que és quan se solen produir els incidents per LGTBI-fòbia”.

La primera prova pilot es va fer coincidint amb les festes de Gràcia del 19 al 24 d’agost. Aleshores la línia va funcionar en horari diürn. La decisió d’activar-la va venir arran de l’increment d’incidències detectades durant la primera meitat d’aquest 2019. Segons dades de l’OCH des de l’1 de gener fins al 31 de juliol s’han registrat 102 incidències, és a dir, un 40 % més respecte al 2018.