El director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’ que, malgrat encara no hi ha dades concloents, la sensació del cos és que la situació d’increment dels delictes a Barcelona s’està revertint. Segons Martínez, darrere d’aquest canvi de tendència hi ha les darreres operacions policials contra delinqüents reincidents. A més, el responsable policial ha afirmat que, com a conseqüència, el nombre de detencions relacionades amb robatoris s’ha incrementat fins al 80 %. De fet, el director dels Mossos espera que les estadístiques de criminalitat encara millorin més a partir de finals de setembre quan ja s’hauran incorporat els 320 nous agents de la policia catalana a la ciutat. En paral·lel ha reclamat que no es polititzi la qüestió de la seguretat en referència al seguit de retrets que hi ha hagut en els darrers mesos entre el govern municipal i el govern de la Generalitat.

“Els lladres són més destralers”

Andreu Joan Martínez també ha dit que darrerament el perfil dels lladres i el seu ‘modus operandi’ ha canviat i és menys professionalitzat i més destraler. Segons ha relatat, ara els delinqüents busquen obtenir un benefici més immediat.

El rebrot dels narcopisos

Pel que fa a la problemàtica dels narcopisos, el director general ha reconegut que tenen constància de l’existència encara d’aquests locals i que estan mutant com a fenomen. Ha reclamat la col·laboració plena de les institucions judicials per tal de contrarestar efectivament aquest tipus de màfies.