pisos

La jutgessa titular del Jutjat d’Instrucció número 33 de Barcelona ha enviat a judici vuit funcionaris de l’Ajuntament a qui acusa d’haver tramitat presumptament de forma fraudulenta i arbitrària llicències de pisos turístics al districte de Ciutat Vella. En alguns casos, havien rebut diners a canvi.

Segons ha publicat ‘El Periódico’, que ha tingut accés la interlocutòria, els principals investigats són l’antic funcionari municipal Heliodoro Lozano, que durant vuit anys va ser el cap de Serveis Tècnics de Ciutat Vella; l’enginyer industrial Joaquim Quílez i la també treballadora pública i exassessora jurídica de l’Ajuntament, Elena Ariza. En la interlocutòria, segons el diari, la jutgessa explica que els tres “actuaven de comú acord” i amb “la finalitat de procurar-se uns ingressos extres tramitant llicències de pisos turístics” que afavorien propietaris de vivendes. Aquests pagaven quantitats extraordinàries i els acusats suposadament els tramitaven els expedients “sense complir els requisits legals exigits”.

Els fets es remunten entre els anys 2005 i 2008 durant el mandat de Jordi Hereu. La investigació es va iniciar el 2009 i al cap de 10 anys, la jutgessa l’ha tancat amb 23 persones acusades de delictes de suborn, prevaricació i falsedat. La trama es deriva del cas Saratoga, sobre corrupció de funcionaris públics en relació als clubs de cites.