A les pastisseries, avui hi ha feina per a tothom. Els pastissers a l'obrador i, a la botiga, cues per recollir la coca de Sant Joan. A l'Obrador durant tota la campanya n'hauran venut unes 500. L'estrella de cada any és aquesta: el solstici de crema, val 21 euros i és l'especialitat de la casa. És rodona, com si fos un sol, ja que ret homenatge a l'inici de l'estiu. És la més especial, però, tot i això, no aconsegueix superar la demanda de les més tradicionals: la de llardons i la de brioix amb fruita o crema. "He comprat la de llardons i la de crema." "La de fruites i la coca de llardons." "Nosaltres sempre comprem les tradicionals perquè és la que ens agrada: la de fruites." "Altres anys hem comprat la de xocolata però és massa contundent. Llavors comprem les de fruites que és més lleugera i la de vici perquè no es pot deixar de menjar." "En aquesta pastisseria la novetat és aquesta coca de crema d'avellanes. Més enllà de la innovació però, els coques de Sant Joan també passen per ser aptes per a tots els públics. Hi ha pastisseries que les fan sense gluten." Aquí, sobretot, és dia per recollir els encàrrecs. Els més despistats no poden escollir gaire: només en queden de llardons. Són coques sense gluten que, tant pels cel·líacs com pels propietaris d'aquest establiment, han millorat molt la qualitat. ROSER PEDRÓ, dietètica Glòria "Fa deu anys enrere hi ha molt poca cosa. Avui dia tenim una gran assortiment i la qualitat és molt bona. També ha millorat perquè hi ha més demanada." "Fa 18 anys la qualitat era massa dolenta." "L'única pega és que aquests productes són caríssims." El Gremi de Pastissers preveu vendre unes 900 mil coques de Sant Joan a tota la província de Barcelona, aproximadament la mateixa xifra que l'any passat. Les que es vendran a la tarda estan a punt de sortir del forn.

A la pastissera L’Obrador, al carrer Major de Sarrià, tenen una coca estrella: el solstici de crema. És rodona, com si fos un sol, ja que ret homenatge a l’inici de l’estiu. Està feta de brioix artesanal i té dues capes de crema: la interior és crema cremada. L’encarregada d’aquest obrador, Rosa Márquez, explica que en aquesta campanya han venut unes 500 coques i que en bona part són solsticis.

Entre l’oferta, també hi ha pastisseries que en fan sense gluten. A la dietètica Glòria, aquest dilluns la majoria de clients recollien els encàrrecs. La propietària, Roser Pedró, assegura que les coques sense gluten ara han millorat molt de qualitat ja que hi ha més demanda.