ALBERT RIU, portaveu de la Fundació Pere Tarrés: "Amb el menjador escolar i els centres que garanteixen el berenar i la higiene de la tarda entenem que globalment, junts estem fent possible que aquests casos que potencialment hi podrien ser quedin circumscrits a casos concrets que cal donar-hi resposta. La Fundació Pere Tarrés agrupa 21 centres oberts diaris que estan oferint activitats més enllà de l'horari escolar. Coneixen les famílies, els nens, les realitats de cadascú, el treball no és exclusiu i puntual de l'estiu sinó de tot l'any, orientat pedagògicament i pensant en els beneficis de l'infant."

Riu ha reduït a “casos puntuals” l’existència de menors amb malnutrició. Quan ha estat preguntat sobre l’informe en què el síndic de greuges alertava fa uns mesos de l’existència de menors amb desnutrició, Riu ha instat a puntualitzar i diferenciar “perquè malnutrició i desnutrició no són el mateix”. El portaveu de la Fundació Pere Tarrés reconeix que “n’hi poden haver casos, però la xarxa funciona i, en tot cas, si es detecten ombres s’han de localitzar i resoldre”. Riu creu que, entre l’oferta del menjador escolar i els centres de tarda que ofereixen berenars, l’atenció queda “globalment garantida” i els riscos potencials “queden reduïts a casos particulars”.

Tot i així, el representant de la Pere Tarrés no nega que la crisi econòmica encara causa molts estralls entre moltes famílies i que això s’ha traduït en un increment exponencial del nombre de beques concedides per poder anar a algun dels casals i colònies d’estiu que organitza l’entitat. Enguany se n’han atorgat 3.390, un 35% més que el 2013. Els diners que ho fan possible provenen d’aportacions altruistes que participen en la campanya “Ajuda’ls a créixer, cap infant sense colònies”, i també de l’Administració, “a la qual reconeixem i agraïm l’esforç que està fent”. En total la fundació ha disposat de 90.000 euros, que han permès donar cobertura a totes les peticions d’ajudes a les famílies.