Els adhesius contra les retallades i per recordar els drets dels pacients a la porta de l'Hospital de Bellvitge són els senyals de les mobilitzacions d'aquest cap de setmana. Divendres i dissabte diversos treballadors i pacients van decidir no marxar de les plantes que la direcció de l'hospital tenia previst tancar temporalment durant l'estiu. Els treballadors asseguren que els malalts que vénen d'urgències s'han d'esperar en alguns casos més de dos dies per ingressar mentre que hi ha llits disponibles que no es fan servir. Per això no entenen com la Direcció vol tancar encara més plantes. LOLA MATARÍN, delegada sindical de la CGT Hi ha una pressió assistencial a urgències que hi havia 30 ingressos i els treballadors no entem perquè tanquen unitats si els malalts estan tres dies a urgències i per això ha estat això de negant-se, no és un caprici Des de l'hospital diuen que no entenen per què s'ha generat tanta alarma. Asseguren que el funcionament del centre és el normal i que es garanteix una bona assistència a tots els pacients. Dr. JAVIER JACOB, cap de guàrdia de l'Hopsital de Bellvitge "Tot funciona perfectament, el malalt té el seu llit, si hi ha necessitat que es tingui que habilitar un llit doncs s'habilita, i no hi ha cap problema. No entenc gaire bé per què hi ha hagut tanta alarma social perquè, ja et dic, el funcionament és normal". De moment, avui no tancaran les plantes previstes, una decisió que sembla que sí que prendran en els pròxims dies. De cara a aquesta nit de Sant Joan els treballadors asseguren que si s'hagués fet efectiu el tancament de les plantes no hi hauria prou llits per atendre les probables urgències que hi hagi per a la revetlla. Des de la Direcció es limiten a dir que podran donar servei a qualsevol urgència que es produeixi.

Després que usuaris i treballadors de l’Hospital de Bellvitge evitessin el tancament de dues plantes del centre des de divendres dia 20, la direcció ha decidit, de moment, deixar-les obertes almenys durant aquest dilluns.

Alguns treballadors alerten que hi ha pacients d’urgències que han d’esperar fins a dos i tres dies per ser ingressats, mentre que hi ha llits buits que no es fan servir. Davant d’aquesta necessitat no entenen per què des de l’hospital volen tancar les plantes 12.1 i 9.1 durant les vacances d’estiu.

Després de la reunió de la direcció mèdica, s’ha decidit suspendre el tancament de les plantes durant aquest dilluns. Els treballadors asseguren que si s’haguessin tancat aquests espais s’haguessin complicat les atencions durant la revetlla de Sant Joan, moment en què augmenten les urgències durant tota la nit.