La Setmana Santa ha esdevingut un període més de l’any en què els pares i mares necessiten conciliar la vida familiar i laboral i les activitats de lleure semblen una de les opcions preferents de les famílies. L’any passat, molts centres d’esplai ja van obrir portes per primera vegada en aquesta època i enguany ho tornen a repetir. Els infants i joves poden optar per casals, colònies i campaments on fer activitats, jocs, visites o excursions.

Les vacances en família és una opció que combina activitats de lleure amb sortides a punts d’interès de l’entorn on estan situades les cases de colònies. A més, permet aprendre i conviure amb altres famílies. Els pares comparteixen estones, activitats i converses amb altres pares i mares, mentre que els infants poden jugar i divertir-se amb altres nens de la seva edat en un espai exterior i en un context formatiu dirigit per un equip d’educadors.

Durant les vacances d’estiu del 2012 la Fundació Pere Tarrés va acollir gairebé 6.200 estades. Enguany, les reserves doblen les que es van registrar durant la Setmana Santa de l’any passat, i van passar de 245 estades el 2012 a 553 el 2013.

Per 360 euros, una família tipus amb dos adults i dos nens pot reservar una estada de quatre dies i tres nits amb pensió completa en una habitació per a ells sols amb bany propi. Les cases de colònies que fan activitats per a famílies són: Artur Martorell, a Calafell; La Ruca, a Avinyó, al Bages; La Sala, a la Pobla de Lillet, al Berguedà; Santa Maria del Roure, a Cantonigrós; Montsec-Mur, a Guàrdia de Noguera, al Pallars Jussà, i la casa Anna Maria Janer, a Llívia.

A banda, la Fundació Pere Tarrés continua treballant per assegurar que la situació econòmica de les famílies no impedeixi que els més petits gaudeixin del lleure i s’ho passin bé. Per aquest motiu, aquesta Setmana Santa ha atorgat unes 300 beques i ajuts a infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques, que suposen uns 11.000 euros.