Dimecres, un grup de quaranta treballadors es van tancar a la una del migdia al Saló de Plens de la Diputació de Barcelona. Protestaven per les retallades en el salaris i les condicions de treball i exigien que es retirin totes les mesures implementades des de l’any 2010. Els treballadors i els representants sindicals també han demanat que es controli més i millor la despesa de la Diputació perquè no es converteixi en una “menjadora dels partits”.

Aquest dijous al migdia s’havia convocat una concentració davant la seu corporativa de la Diputació (a la confluència entre la rambla de Catalunya i l’avinguda Diagonal), a la qual han assistit prop de 300 treballadors per mostrar suport a la demanda que ahir van expressar els companys i representants amb l’ocupació del Saló de Plens. Aquest dijous s’ha celebrat el ple de la Diputació, en què una petita delegació sindical també ha mostrat descontentament amb les darreres mesures aplicades per aquesta institució.

Els sindicats estan satisfets amb les accions que han portat a terme perquè asseguren que han aconseguit una primera victòria: s’ha retirat de l’ordre del dia un punt que havia de modificar els dies de permís del personal. Aquest divendres s’asseuran a negociar el calendari laboral amb representants de la Diputació. Però empleats i sindicats asseguren que, tot i els avenços, la lluita no s’acaba aquí.