El pas del metro de la Línia 2 entre les estacions de Sant Antoni i Sagrada Família origina vibracions. Ja fa temps que alguns veïns propers a la zona es queixen de les tremolors que provoquen els combois. Segons la Generalitat, les vibracions poden ser molestes per als veïns però no suposen cap risc per als edificis. De moment, ja s'han pres algunes mesures per minimitzar aquestes molèsties, com la reducció de la velocitat al tram afectat. A banda d'aquesta mesura se n'han dut a terme d'altres com treballs de manteniment de la via i s'ha redactat un estudi específic per detectar les causes del problema i buscar-hi una solució. Com a part d'aquests treballs, ara es tallarà parcialment la línia, entre les estacions de Passeig de Gràcia i Sagrada Família per aprofundir en l'anàlisi del problema. El tall es produirà entre el 28 de març i l'1 d'abril. Durant aquest període, TMB recomana moure's amb la Línia 1 de metro per fer trajectes llargs i les línies de bus H12, 7 i 62.

En els darrers mesos, el Departament de Territori i Sostenibilitat i TMB han detectat un increment de les vibracions entre les estacions de Sant Antoni i la Sagrada Família. Tot i que l’empresa assegura que es troben molt lluny del llindar en què poden provocar algun tipus de dany, sí que poden ser molestos per alguns veïns.

Per mirar de disminuir el nivell de vibracions, s’han pres algunes mesures, com ara treballs de manteniment a les vies, reducció de la velocitat de pas dels combois i la redacció d’un estudi específic per detectar les causes del problema.

Durant els dies de Setmana Santa -entre el 28 de març i l’1 d’abril-, el tram restarà sense servei. En aquest espai es faran les proves tècniques per poder validar quina seria la millor solució.

L1, L4 i L5, les alternatives

La suspensió del servei del tram central s’ha fet coincidir amb els dies de Setmana Santa, per minimitzar l’impacte en els viatgers. Per a connexions més llargues es recomana fer servir l’L1, entre les estacions del Clot i la Universitat.  Per a trajectes més curts es poden fer servir els enllaços amb l’L5 a Sagrada Família i amb l’L4 a Passeig de Gràcia.

Pel que fa a les línies de bus alternatives, l’H12, 7 i 62 circulen per la Gran Via i connecten les estacions de Passeig de Gràcia i la Monumental. La línia V21 circula de la Sagrada Família fins a la Monumental, i l’estació de Girona de l’L4 és a 300 metres de l’estació de Tetuan.