Quan queden menys de 10 dies per a la Setmana Santa, les agències de viatges preveuen una caiguda de les reserves d’un 5%. Des de l’ACAV, consideren que el calendari no afavoreix el sector turístic ja que en alguns destins de mitjana distància encara hi fa fred. L’altre causant d’aquestes previsions torna a ser la situació econòmica i un consum nacional aturat.

L’ACAV assegura que la tendència de molts viatgers és esperar a última hora i fer escapades de tres o quatre dies. També han observat que s’estan tornant a concentrar els períodes de vacances. Últimament, els ciutadans optaven per repartir-se els dies lliures durant l’any. Molts dels qui aprofitaran la Setmana Santa no van fer vacances per Nadal per esperar una millor situació econòmica per viatjar.

Un any més, s’imposen els desplaçaments a destinacioms pròximes. Andalusia, Madrid, les Canàries i les Balears són les destinacions més sol·licitades pels qui no creuaran les fronteres. Les capitals europees, com Roma, París o Londres, són les opcions més demanades per a viatges de mitjana distància. Egipte torna a captar turistes a poc a poc després de les revoltes. A l’hora de fer llargs viatges durant aquestes dates, l’Índia, Tailàndia, Nova York, el Canadà o el Carib continuen sent les destinacions estrella.

La Setmana Santa obre les portes de la temporada turística. Les agències de viatges catalanes esperen mantenir els resultats de 2012 aquest estiu.