La setmana passada van explicar les accions que havien decidit portar a terme, i pocs dies després ja han posat fil a l’agulla. Els farmacèutics catalans han sortit aquest dijous al carrer per primera vegada des que van començar a reclamar a la Generalitat que els pagui l’elevat deute que ha contret amb centenars de col·legiats, que ascendeix ja a 270 milions d’euros.

La principal demanda és que l’Administració catalana els retorni tot el que els deu, ja que consideren insuficient l’avançament del 30% que l’executiu els va fer la setmana passada, probablement per calmar els ànims. La segona demanda és que es consideri un pagament prioritari per garantir el subministrament de medicaments per als catalans, ja que en alguns establiments comencen a haver-hi escassetat de productes per la manca de recursos. Per acabar, exigeixen que se’ls pagui a 35 dies tal com està estipulat al conveni del CatSalut.

La Generalitat ha explicat que pagarà el 70% restant abans que acabi aquest mes de març i ha assegurat que demanarà crèdits ICO per pagar els mesos de novembre i desembre. Els farmacèutics, per la seva banda, treballen ja en noves accions com ara la recollida de signatures dels usuaris per fer-les arribar al Parlament.