El canvi climàtic ha estat tema de debat a BTV. Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals, ha afirmat que hi ha estudis que demostren que “hi ha més refugiats climàtics que per conflictes bèl·lics”, especialment a illes de Nova Zelanda, on les infiltracions d’aigua salada als aqüífers han fet disminuir molt les reserves d’aigua potable.

Cimeres com la de París haurien de servir, ha afegit, per arribar a acords internacionals d’emissions d’efecte hivernacle, per exemple. Subirà creu però que difícilment s’obtindrà un acord jurídicament vinculant perquè els Estats Units i la Xina no el volen, però sí que creu que serà ambiciós.

El Marcos Amores, meteoròleg de BTV, ha explicat la necessitat d’encarar el problema del canvis ambientals de forma urgent, deixant a banda els canvis puntuals relacionats amb el temps del dia a dia. Afirma que el canvi climàtic és a més llarg termini i es reafirma en la necessitat de prendre mesures, encara que sigui per causes econòmiques i no només ambientals.