Per la regidora d’Horta-Guinardo, Mercedes Vidal, aquest Pla de barris és “una inversió molt ambiciosa” a repartir entre dos barris “amb necessitats urgents i desatesos durant anys”. Vidal ha presentat aquest matí la trentena d’intervencions que es faran a la Teixonera i Sant Genís dels Agudells en un entorn que no era casualitat, al costat de la Bòbila Carmen. Aquesta antiga fàbrica de totxos es rehabilitarà per ser un local on acollir totes les entitats de la Teixonera. Els veïns fa anys que reivindiquen aquest espai per a usos comunitaris.

El barri també guanyarà una escola bressol, encara sense ubicació, així com millores urbanístiques al carrer i la instal·lació d’escales mecàniques en punts conflictius per a un veïnat envellit. De fet, Sant Genís dels Agudells també té les mateixes necessitats de fer accessible la topografia. La zona és el segon barri de Barcelona amb l’índex d’envelliment més elevat, per darrere de Montbau. “No és el mateix viure a l’Eixample sent una persona gran que a Sant Genís i per això els veïns ens demanen rampes, escales mecàniques i ascensors”, ha explicat Mariona Prat, coordinadora del Pla de barris a Horta-Guinardó.

Un dels projectes més importants que es duran a terme a Sant Genís dels Agudells és la millora dels entorns de la masia de Can Soler, on ara hi ha un camp de futbol abandonat. La zona mostra un aspecte molt degradat. Els veïns en decidiran en un procés participatiu els usos concrets però és clar que l’espai ha de resoldre el dèficit d’equipaments esportius, de lleure i àrees comunitàries tant per a les famílies, com els joves i la gent gran. A partir de l’octubre es preveu tenir-ne el projecte executiu.