A l’equador de la temporada d’estiu, l’Ajuntament ha fet un primer balanç de les platges de la ciutat. Des que va començar la temporada de bany, el 29 de maig, i fins al 15 de juliol, s’hi han fet 1.602 assistències sanitàries. A més a més, segons l’estudi elaborat pel consistori, la qualitat de l’aigua és “excelsa”. Pel que fa a les actuacions del Servei de Salvament i Socorrisme, s’han fet 35 trasllats a hospitals, 19 rescats a l’aigua i s’han comptabilitzat 50 persones perdudes.

Aquest estiu s’està fent conjuntament amb l’Institut de Ciències del Mar un recompte dels usuaris de cada platja a partir de les seves càmeres. Els resultats provisionals de l’estudi confirmen la tendència a l’augment a les de la Barceloneta, Somorrostro, Nova Icària i Bogatell, mentre que s’aprecia una certa disminució a les de la Marbella, Nova Marbella i Fòrum.

Pel que fa a la qualitat de l’aigua, s’han recollit 130 mostres per a l’anàlisi microbiològica. D’aquestes, 121 (un 93,1 %) han resultat tenir una qualitat excel·lent, 7 (5,4 %) una qualitat bona i 2 (1,5 %) insuficient. Aquestes dues mostres corresponen a una del mes d’abril a la platja de la Barceloneta i a una altra del maig de la Nova Icària. En tots dos casos, l’Ajuntament va establir la bandera groga a les platges, tot i que en mostres de comprovació posteriors es van recuperar els nivells de qualitat. Aquest dissabte també ha onejat la bandera groga a la platja del Bogatell.

En el capítol de la neteja, des de l’inici de la temporada de bany fins al 15 de juliol s’han recollit 420.030 quilos de deixalles a les platges de la ciutat. Un 43 % eren a les papereres de rebuig; un 29,7 %, a les destinades a envasos; i la resta, un 27,3 %, a la sorra. Pel que fa als residus flotants recollits a la superfície del mar, se n’han recollit 23,63 m3, una xifra més alta que la dels 15,06 m3 del mateix període de l’any passat.

Més de usuaris de la platja de gossos

Des de l’1 de juny, quan va entrar en funcionament, 7.590 gossos han gaudit de l’espai reservats per a ells a la platja de Llevant, que estarà obert fins a finals de setembre. L’any passat, la zona va obrir més tard, el 19 de juliol i, des d’aleshores fins que es va tancar, en van fer ús 13.241 gossos.

De moment, pel que fa a aquest estiu, s’han comptabilitzat 4.904 gossos al juny i 2.686 al juliol, fins al dia 15, sense que s’hagi registrat cap incident de consideració. El 2016, en canvi, va tancar amb 3.468 usuaris al juliol, 6.948 a l’agost i 2.825 al setembre.