Una cinquantena de persones s’han concentrat davant del Departament de Salut per exigir la retirada de la coneguda com a llei Comín, un avantprojecte de noves fòrmules de gestió en l’assistència sanitària. Els col·lectius en defensa de la sanitat pública han entregat una carta al conseller, Toni Comín, en què asseguren que el nou text no s’ha debatut amb la ciutadania i que envaeix principis democràtics.

Segons els manifestants, el nou avantprojecte donarà més cobertura legal a les irregularitats actuals. La concentració davant del Departament de Salut ha estat impulsada per Marea Blanca de Catalunya i s’engloba en una campanya de rebuig que va començar el mes de març. La primera acció de la plataforma va consistir en una  concentració davant l’Hospital Clínic de Barcelona, en què diferents representants van cremar fulls de paper amb el text de l’avantprojecte.

La plataforma Marea Blanca acusa el govern català de no debatre l’avantprojecte amb les entitats i la ciutadania. “Nosaltres demanem a Comín que respongui i, sobretot, que retiri l’avantprojecte. I després ja en parlarem”, ha dit el responsable de comunicació de la plataforma, Enric Feliu. El Departament de Salut defensa que es tracta d’una directiva “d’obligada adaptació” per part dels estats membres de la Unió Europea.