S’incendia l’escenari del festival de música electrònica Tomorrowland, al Parc de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet. L’incident es va produir poc després de les 10 de la nit, quan estava tocant el discjòquei Armin van Buuren a través d’una pantalla gegant que emetia directament des de Bèlgica, seu principal del festival. Llavors va començar un espectacle pirotècnic que va acabar amb un aparatós incendi que va obligar a suspendre els concerts programats i a desallotjar més de 22.000 persones que en aquell moment eren dins del recinte.

 

Fins als llocs dels fets s’hi van desplaçar deu dotacions de bombers, 32 de Mossos i diverses del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil. La sortida dels 22.000 assistents va ser ordenada, per això el SEM no va haver d’atendre ningú. Malgrat tot, l’organització del concert afirma que l’empresa contractada per fer la vigilància mèdica ha fet un total de 20 atencions per quadres lleus d’ansietats i contusions.

 

Aquest festival és la primera vegada que se celebrava a Catalunya, que es converteix d’aquesta manera en una de les seus del Unite Tomorrowland, en el qual simultàniament participen altres ciutats d’Alemanya, Israel, Dubai, Taiwan, Corea del Sud, Malta i Líban. Tots formaven part del festival mare, que tenia lloc al mateix moment a Bèlgica.

Aquest diumenge diversos assistents s’han queixat de la poca informació que està donant l’organització sobre com reclamar la devolució de les entrades.