La principal patronal catalana de l’hostaleria i l’oci nocturn va presentar el 7 de juliol les al·legacions al text provisional de la nova llei. Asseguren que en aquest text elaborat pel Departament d’Interior es qualifiquen els bars, les discoteques i les sales de festes d’“activitats de risc important per a les persones” i s’assegura que “comporten un perill per a les persones presents”. La patronal de l’oci considera inadmissible que la nova llei faci aquestes referències, que creuen “injustes i injustificables”.

En les seves al·legacions, la FECASARM també s’oposa que la Generalitat recuperi la competència per examinar els controladors d’accés a les discoteques, tal com es feia fa uns anys. Asseguren que l’organisme genera molt poques convocatòries i als alumnes els comporta “més despeses i incomoditats” que si passen la prova a les acadèmies homologades.

La patronal també demana que la nova llei no consideri l’increment o reducció de l’aforament dels locals com una modificació substancial, ja que consideren que aquesta mesura comportaria l’ofegament de moltes activitats que veuen com, per motius urbanístics, no poden aconseguir un aforament superior al que ostenten.