Fa gairebé un mes que en Jack es va sotmetre a nou intervencions simultànies amb l'esperança de poder tornar a caminar ben dret. Fa sis anys que va patir un ictus que li va afectar greument la mobilitat i, amb el temps, la deformació de les cames l'impedia aguantar-se dret. Amb poques setmanes de rehabilitació, ja comença a fer els primers passos amb l'ajuda d'un caminador i del monitor. JACK WICKETT "Ja he anat a la piscina dels meus avis amb les fèrules llargues, i m'ha costat una mica perquè amb les fèrules costa una mica." Dos equips de cirurgians s'han encarregat d'operar en Jack dels músculs de l'abdomen, els abductors, de diversos ossos de la cama i també de tendons dels peus. I ho han fet basant-se en una anàlisi prèvia dels moviments del pacient. Es tracta d'una tècnica utilitzada per primera vegada a Catalunya que defineix en tres dimensions quins músculs i articulacions no funcionen i com s'han de tractar. Amb aquesta operació multinivell en Jack abandona el que els experts anomenen la cirurgia de l'aniversari, és a dir, les operacions que s'han de repetir any rere any. FREDERIC DACHS, cap de Neuroortopèdia i Traumatologia de l'Institut Guttmann "El Jack estaria condemnat a no caminar si seguissim fent la cirurgia de l'aniversari. Ara, en canvi, a dos mesos de la intervenció ja està més recte. Ara ja comença a caminar, i esperem que la millora sigui a partir dels sis mesos, però efectiva a partir de l'any." CARLES MOLLEJA, monitor "El procés de rehabilitació és una mica llarg. El nen ha de fer un procés en el qual comenci a fer la càrrega, comenci a entrenar la marxa. En definitiva ha de tornar a començar a caminar." Des de la intervenció d'en Jack ja s'ha operat una altra noia també a l'Institut Guttmann amb aquesta mateixa tècnica i hi ha cinc pacients més en llista d'espera.

L’equip de neurotraumatologia de l’Institut Guttmann ha realitzat la primera intervenció multinivell a un nen d’11 anys, en Jack, que va perdre la capacitat de caminar arran d’un ictus que va patir fa sis anys.

L’operació ha constat de nou intervencions simultànies als músculs de l’abdomen, els abductors, de diversos ossos de la cama i també de tendons dels peus. I s’ha fet per primera vegada analitzant prèviament els patrons de moviment del pacient al “laboratori en marxa”. Es tracta d’una tècnica totalment nova, ja que s’ha utilitzat per primera vegada a Catalunya en aquesta operació. Consisteix en un estudi científic que analitza en tres dimensions el moviment, els músculs i les articulacions del pacient per definir exactament quines disfuncions pateix. Segons els experts, és una tècnica molt més fiable i objectiva que permet determinar amb més exactitud quina serà la recuperació del pacient després de l’operació.

Des de la intervenció d’en Jack, ja s’ha operat una altra noia també a l’Institut Guttmann amb aquesta mateixa tècnica i hi ha cinc pacients més en llista d’espera.