Aquests 12,4ºC de l’Observatori Fabra constitueixen la revetlla de Sant Joan més freda des de l’any 1996, fa 17 anys, quan el mercuri va baixar fins als 10.2ºC. Aquell any, a més a més, va ser l’últim en què es van haver de suspendre alguns actes a causa de la pluja, amb una forta tempesta durant la nit.

Més enllà, ens hem de remuntar ja fins a l’any 1980 per trobar una revetlla de Sant Joan freda. Aquella nit les temperatures van baixar fins als 11,9ºC a l’Observatori Fabra. Altres revetlles fresques van ser les de 1981 o la de 1992, quan una altra eterna primavera amenaçava fins i tot els Jocs Olímpics a la ciutat.

Cinc graus sota la mitjana

Els 12,4ºC de la revetlla d’aquest any representen una temperatura gairebé 5ºC inferior a la mitjana climàtica per a aquesta nit, que s’estima en 17,1ºC (obtinguda del període 1980-2013).

Ara com ara, els mapes continuen apostant per la continuació d’aquesta primavera que no sembla que es vulgui acabar mai. Els mapes a més llarg termini no preveuen temps i calor de ple estiu ben bé fins al 3-5 de juliol. De fet, fins i tot s’entreveu encara una nova tongada de ruixats la tarda-vespre de dijous.