Per desarticular les  organitzacions, la Policia Nacional ha efectuat dues operacions simultànies i ha requisat productes dopants com anabolitzants, EPO i hormones del creixement.

A la primera de les investigacions, els agents han desmantellat una xarxa que introduïa aquestes substàncies per la localitat d’Amadora (Portugal) a través d’una empresa de paqueteria. Aquesta enviava els productes a més de 80 destinataris repartits per tota la geografia nacional que s’encarregaven de distribuir la mercaderia per gimnasos i particulars. L’operació ha comportat la detenció de 75 persones, 16 de les quals a Barcelona, i s’han requisat més de 24.700 dosis d’aquestes substancies.

A la segona investigació, la Policia Nacional, amb la col·laboració de la policia italiana, ha desmantellat una xarxa que aconseguia les substàncies de Xina i Grècia. En aquesta s’han interceptat més de 683.000 dosis de productes estimulants i s’han detinguts a 9 persones d’Osca, Figueres, Sant Joan Despí i Castelló.

Les organitzacions feien servir les xarxes socials com a suport publicitari i per a contactar amb els seus clients. Entre els detinguts hi ha un farmacèutic que esquivava els controls legals i distribuïa sense recepta els medicaments.