Tots pendents del cel. I no només pels focs artificials. L'amenaça de pluja ha estat ben present, però finalment ha quedat en no-res. La superlluna, en canvi, s'ha deixat veure a estones comptades. En diversos punts de la ciutat, les fogueres han cremat amb força. Alguns hi llençarien pràcticament de tot. "Les notes de mates." "Les esbroncades dels pares." "Els llibres de l'autoescola." "La gent que ens roba diners." "La medicina preventiva, que és el meu últim examen." "El partit republicà de George Bush." Les revetlles al carrer amb sopar de carmanyola ja s'han convertit en tot un clàssic i la gent hi va ben preparada. "Truites, unes truites boníssimes. Un formatge que està molt bé, fins i tot en tenim del Pallars." I de postres, coca casolana. "Llardons, coca, sucre, pinyons, "carinyo" i al forn." Del forn a la boca i, després, un bon brindis per tirar avall. Potser aquest any s'han venut menys petards, però en queden uns quants que continuen fent un autèntic terrabastall. Una opció ben diferent per passar la revetlla de Sant Joan l'hem trobat en aquesta escola de swing de Gràcia. La clau per tenir èxit a la pista és el famós balanceig i deixar-se portar pel ritme de la música. "El swing està on fire a Barcelona i a Europa en general. Per tant, què hi pot haver millor que fer una revetlla amb swing i música en directe?" Ben entrada la matinada, la platja oferia aquest aspecte. Ple a vessar. Alguns, fins i tot, han jugat a ser gairebé tan alts com l'Hotel Vela. "Com cada any, aquí amb els amics bevent i menjant. Ens quedarem aquí fins que surti el sol i cap a casa." "Lo típico de acá es una barbacoa. Aquí nos ves. Pinchitos, costillitas..." Aquest any, però, els valents que s'han atrevit a banyar-se han estat ben pocs. Qüestió de temperatura. A d'altres, en canvi, una remullada potser els hagués anat bé per desvetllar-se. A hores d'ara encara deuen dormir.

El fred i els plugims han intentat deslluir una revetlla de Sant Joan que igualment ha tornat a omplir de festa i foc tots els barris de Barcelona. No hi ha hagut incidències greus amb els petards ni les fogueres, però sí multitud de petits incendis provocats per guspires fora de control o pirotècnia ficada on no tocava. En total, els Bombers de Barcelona han fet aquesta nit 110 actuacions.

Un any més, bona part dels barcelonins han celebrat la revetlla a la platja. La temperatura, però, ha provocat que fossin menys els qui s’atrevissin a fer una remullada nocturna.