Aquesta imatge s'ha repetit avui a diversos forns de la ciutat. Cues davant el taulell per comprar les postres imprescindibles per a la nit de Sant Joan. ANNA MARTÍNEZ "He comprat la de llargons perquè la petita de fruita s'havia esgotat i ara estic esperant que surti." ANTONIA IBÁÑEZ "Me gusta mucho la de llardons pero este año la voy a comprar de fruta y crema porque tengo unos amigos invitados que les gusta más." Les més buscades són les tradicionals: de brioix, de llardons i de crema. Entre els estands també hi ha propostes diferents com aquesta d'aquí, una coca rodona, en forma de sol, en homenatge a la nit més curta de l'any. MARIA EUGENIA GÓMEZ, dependenta de L'Obrador "A la gente le gusta bastante la forma redonda de la coca porque generalmente quedan pocas personas. Es una coca para seis persones y entonces las raciones salen bastante bien." Els Gremi de Pastissers de Barcelona preveu vendre 900.000 coques, una xifra semblant a la de l'any passat. Però en alguns establiments asseguren que s'estan superant les expectatives. JAUME BERTRAN, propietari del Forn Mistral "Pensava tenir una davallada d'entre un 20 o un 30% i no s'ha produït. Hem aguantat el percentatge normal. Pot ser que amb la crisi la gent hagi fet la revetlla més a casa, i llavors ve a comprar més al forn artesanal de tota la vida." Per aquesta màquina han passat 200 quilos de farina en només tres dies. N'han sortit, aproximadament, 400 coques que es venen a un preu d'entre 10 i 30 euros.

A la revetlla de Sant Joan no hi poden faltar, els petards, les fogueres, la música i les tradicionals coques de Sant Joan. Les més demanades són les clàssiques, de pinyons, llardons, crema i fruita confitada però també n’hi ha de més innovadores com les de xocolata o crema cremada.

El preu oscil·la entre els 10 i els 30 euros. Pel que fa a les mides, els pastissers han optat en els darrers anys per fer coques més petites per ajustar-ne el cost, una tendència que també es manté aquest any.