Si els diputats del PP no els escolten, intentaran que ho facin els seus votants. Aquesta és la premissa amb la qual s’ha elaborat el darrer vídeo de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, en què una cinquantena de persones afectades i també alguns activistes interpel·len els votants del Partit Popular a donar suport a la ILP i sumar-se al que la PAH ha anomenat la Primavera Verda.

La campanya va començar amb un vídeo titulat ‘D’afectat a diputat’, en què diverses persones en risc de desnonament o amb una execució hipotecària feien arribar un missatge als diputats del PP. Després d’aquesta campanya a Internet, van arribar els escarnis, popularment coneguts com a “escraches”, que han aixecat crítiques molt dures per part del govern central, que ha arribat a vincular fins i tot la PAH amb grups relacionats amb ETA.

Conscients que tenen un ampli suport social, la Plataforma ha decidit respondre a les crítiques amb un vídeo en què conviden els votants del PP a ficar-se en la seva pell, a no criminalitzar-los ni considerar-los l’enemic, i a que vegin la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca com un moviment cívic i pacífic amb votants de tots els partits polítics. La PAH demana als votants populars que no es creguin la campanya de descrèdit impulsada des de Madrid i els conviden a sumar-se a la “Primavera Verda”, més enllà d’ideologies de dretes o d’esquerres, en una lluita en comú pels drets essencials i per la ILP en favor de la dació en pagament.