També s’ha urbanitzat l’entorn de la masia per facilitar l’accés dels ciutadans al nou equipament. Aquest té una superfície construïda de 1.200 m2, repartits en dues plantes i les golfes. Ara disposa de sales d’actes, aules per fer-hi tallers, sales d’ordinadors amb connexió a Internet, una cuina i espais per exposicions o trobades.

Amb motiu de l’apertura del nou centre cívic, aquests dies s’hi han organitzat una sèrie de tallers de salut, dansa i artesania, com ara tai-txí, pintura a l’oli, bollywood o salsa, als quals cal inscriure’s prèviament. Els dies 20 i 21 de maig se celebraran jornades de portes obertes a l’edifici renovat.

Masia des del segle XVI fins a 2013

L’antiga masia data del segle XVI i es va reconstruir després de la guerra de Secessió, el 1714, durant l’expansió de la pagesia. L’estructura de planta basilical avui encara es conserva en part. Entre 1858 i 1931 van tenir lloc les reformes que configuren l’aspecte actual de l’edifici. Els elements més característics de Can Verdaguer són el rellotge de sol, el portal d’arc de mig punt adovellat i el jardí. La masia va conservar l’activitat agrícola fins al 2006, quan es van començar a urbanitzar els carrers al voltant.

L’Ajuntament de Barcelona va expropiar l’edifici el 2007 i els veïns esperaven des de llavors que comencessin les obres de rehabilitació de la masia. Dos anys més tard, el 2009, es va realitzar una okupació exprés per un grup de veïns que reclamaven la transformació de Can Verdaguer en un equipament per al barri. Les obres van començar el 2010 i, quasi tres anys més tard, el centre obre finalment al públic.